Nötrulle

Rullen av nöt känner vi mest till som saltrulle, även kallad saltkött. Du tillagar den enklast genom att lägga styckdetaljen i en saltlag i 2-3 timmar (rimning) och sedan långkokning, 5-6 timmar i 70-80 grader.

Innertemperatur:

Rare: 65°
Medium: 70°
Well done: 75°

Innertemperatur

Innertemperatur för Nötrulle

Läs om fler detaljer här nere

Mer om Nötrulle

Rullen av nöt är en dolda stjärnan i köttvärlden, och jag har verkligen lärt mig att uppskatta dess unika smak och konsistens. I Sverige känner vi mest till denna del som saltrulle, även kallad saltkött. Du tillagar den enklast genom att lägga styckdetaljen i en saltlag i 2-3 timmar (rimning) och sedan långkokning, 5-6 timmar i 70-80 grader.

För mig är rullen av nöt en kulinarisk upptäckt som verkligen kräver sitt eget lilla köksdrama. Den långsamma processen, omsorgen och den unika smaken gör varje tillagningsstund med rullen till något personligt och minnesvärt.

Nötrullen är den där pålitliga följeslagaren på smörgåsbordet, bufféerna och den extra touchen till sallader.