Bogen är ett magrare alternativ till högrev och passar perfekt i tex. kalops. Bogen passar bättre än högrev till rätter där man vill ha lite mindre bitar då den inte faller sönder lika lätt.
Eftersom bogen har mindre fibrer än annat kött är det perfekt att steka i ugnen lång tid på låg värme runt 125°, då tar det ca 1,5h att få upp den till lagom innertemperatur.
Bog, eller märgpipa när man sparat benet, passar bäst till kokkött och är ett magrare alternativ till högreven. Köttet bör kokas länge för att få till rätt konsistens och smak. Jag brukar använda bogen till köttsoppa och kalops då köttet inte faller sönder lika lätt som t.ex. högrev.
Styckdetaljen passar också bra till stekning vid låg temperatur och under lång tid i ugnen, 5–10 timmar, vid en temperatur på 75–100°. Den kan också kokas i en gryta mellan 1,5–3 timmar. För att köttet skall komma till sin rätt och bli mört behövs lång tid i låg värme.