Lårfilé

Kycklinglårfilé är verkligen min go-to när jag vill ha extra saftiga kycklingrätter. Det där lilla extra insprängda fettet gör det så otroligt mört och smakrikt. Ett av mina favoritsätt att tillaga det är att göra en härlig fyllning av örter, vitlök och fetaost. När kycklinglårfilén får bada i den här smakrika röran och sedan tillagas i ugnen blir resultatet alltid superbra.

Innertemperatur:

Rare: -°
Medium: -°
Well done: 75°

Innertemperatur

Innertemperatur för Lårfilé

Läs om fler detaljer här nere

Mer om Lårfilé

Kycklinglårfilé är verkligen min go-to när jag vill ha extra saftiga kycklingrätter. Det där lilla extra insprängda fettet gör det så otroligt mört och smakrikt. Ett av mina favoritsätt att tillaga det är att göra en härlig fyllning av örter, vitlök och fetaost. När kycklinglårfilén får bada i den här smakrika röran och sedan tillagas i ugnen blir resultatet alltid superbra.

Det finns dock så många möjligheter med kycklinglårfilé. Ibland steker jag det i stekpannan för en snabb och smakrik måltid, eller så hackar jag det i strimlor och slänger det i woken för extra smak. Grytan är såklart ett annat klassiskt val där jag kan låta kycklingen sjuda i smaker tillsammans med andra härliga ingredienser.

Det kan vara bra att vara lite extra försiktig med värmen när du tillagar kycklinglårfilé. Det är verkligen en konst att inte översteka det och se till att behålla saftigheten. Innertemperaturen är nyckeln här, och jag brukar sikta på runt 70 grader för att få den perfekta saftigheten. Använd en stektermometer för att hålla koll på temperaturen. När kycklingen har nått rätt temperatur och köttsaften är klar, vet jag att jag har lyckats. Ingen rosa inslag – bara ren, saftig smak.