Fläskkarrén är en köttdetalj som ofta väljs av riktiga barbecue-entusiasterna som långgrillar köttet under lock. Köttet har hög fetthalt och passar därför perfekt för långa och långsamma tillagningar.
Fläskkarrén är en köttdetalj med kraft och saftighet, en riktig smakupplevelse. Den väljs ofta av riktiga barbecue-entusiasterna som använder köttet till långgrillningar under lock. Köttet har hög fetthalt, cirka 11 procent, och är därför perfekt för de långa och långsamma tillagningarna, oavsett om det sker på grillen eller i ugnen. När det kommer till tillagningen av fläskkarré är fettkappan och annat fett en smakbärare och bidrar till saftighet.
En hel bit, med eller utan ben, kan bräseras eller stekas i ugn. Den lämpar sig också utmärkt för tillagning på låg temperatur i gryta, lergryta, slow cooker och tryckkokare. Målet är en innertemperatur på 85°C för att få ett saftigt kött som praktiskt taget faller isär när kniven träffar det.
Stekta eller grillade skivor av karré är lika goda och kan serveras med tillbehör som liknar de som passar till filé. En skiva på cirka 2 cm bör stekas eller grillas i cirka 3–4 minuter per sida.
I butiken säljs fläskkarré som hela bitar eller skivad som karrékotletter. Räkna med cirka 175 gram karré med ben och 125 gram utan ben per person. Så, när du väljer fläskkarré, vet att du har en spännande och smakfull kulinarisk resa framför dig!